We are doing our best to answer any questions and doubts that you may have. Please refer to the common questions asked below by our customers. Should there be any that is not covered here, please feel free to send your enquiry through the contact form and we will do our best to assist you as soon as possible during working hours or within 3 working days. 

Buying

Q1: How do I proceed with buying?
Ans: You can purchase our products online 24/7 through our website (www.bornincolour.com) or visit our showrooms located in Central area: [email protected] 201 Henderson Road S159545 or North: 1024 Yishun Industrial Park A #02-31 S768763 to make an in-store purchase.

Q2: When can I visit your studio?
Ans: Our studio is opened 7 days a week, on weekdays from 11am to 8.00pm, and from 11am to 6pm on weekends/public holidays. You can give us a call at 6988 3308 (Henderson) / 6257 2501 (Yishun) prior to confirm the time that you are coming down.

Q3: I love your products. They are very unique furniture pieces. How do I pay for the items?
Ans: You can pay online using major credit cards through our website  (via Visa / Mastercard, Paypal, Amex, JCB). Alternatively, if you are in our furniture studios, you can make payment via NETS/GrabPay/PayNow/Credit cards (Visa/Mastercard/Amex) on the spot.

Q4: Is there any other way of buying?
We understand that sometimes, you come down to our showroom to check out our lovely korean furniture pieces but could not make up your mind or decide on the spot. When you are back home, you would very much want to proceed with the order. When that happens, you can call our friendly sales staff at 6988 3308/6257 2501 or email us and we can create an offline order for you and send to you via email. Payment for this mode of order will be via Internet/Bank transfer. Please allow us 2-3 working days for our accounts department to verify the payment and proceed with your order confirmation.

Q5: Is there any other mode of payments, like cheque?
Ans: Currently we do not accept cheque for payment. You may use Paynow or GrabPay which is equally convenient. 

Q6: I saw the “sold-out” on an item I like. What do I do?
Ans: You can email us separately to enquire for a pre-order. We are more than happy that you like our items and will try our best to make special arrangements for you, provided that the item is not discontinued by our manufacturers. 

Q7: I bought something I really love online. The transaction went through but your staff called and told me it is a pre-order item. What can I do?
Ans: There may be occasions that some pieces require pre-ordering at our factory due to the unavailability of stocks. We seek your kind understanding in this matter as the items may be sold out via other sales channels or reserved by customers offline, which we could not control real time inventory on our online store. We will call to inform you that you have the option to preorder and wait for our new shipment to arrive or to cancel the order. We all know that good products are worth the wait and we would love that the unique piece be delivered to you as soon as the new stocks arrive. Regretfully, if you choose to cancel the order, we will refund you the payment you have made back to the mode of payment you have opt for. Refunds may take up to 14 working days depending on the mode of payment, banks and credit card issuing banks. 

Q8: How long does our pre-order item takes?
Ans: Typically, it takes about 6 - 10 weeks, although it may be slightly longer or shorter due to the production lead time and shipping from our factories.

Q9: At the checkout, the item that I am buying shows "We don't have as many "Item" as you requested, but we'll back order the remaining #. What does it mean?
Ans: Thank you for your interest. The item that you have intention of purchasing is currently out of stock, and we will be pre-ordering the item. Typically, it takes about 6-10 weeks for our arrive to arrive, although it may be longer or shorter due to the production lead time and shipping from our factories. If you have queries on the shipment dates, please feel free to contact us to find out more. 

Q10: My house will not be ready until 3 months later. Can I buy first?
Ans: You can definitely make a purchase any time you like, but do note that we do carry limited number of stocks for each items and they may be sold out in time to come and may not be re-stocked anymore. If you like an item, our advice is to secure the items first. We usually allow items to be stored in our warehouse for free up to 3 months (thereafter with a nominal fee), but alternative arrangements can also be discussed. Additional storage fee can be arranged at 5% of the total amount per month, unless otherwise agreed upon.

Q11: I bought something I really love online. But your staff called and told me it is out of stock. What can I do?
Ans: Our online store stock inventory may not be in line with our actual offline shop inventory and that lovely piece that you had bought online could be already sold out via other sales channels or reserved by other customers offline. Upon our call, you have the option to preorder (subject to factory availability) and wait for our new shipment to arrive or to cancel the order. We all know that good products are worth the wait and we would love that the unique piece be delivered to you as soon as the new stocks arrive. Regretfully, if you choose to cancel the order, we will refund you the payment you have made back to the mode of payment you have opt for.

Q12: I bought something online and have chosen a delivery mode. But it does not tell me when is the delivery date and time. What can I expect?
Ans: Thank you for your purchase, but due to system limitations, our delivery arrangement is a manual process. We strive to call you within 1 to 3 working days and we seek your kind patience in this matter. From there, we will arrange for a delivery date and time block that is preferred by you, subject to logistics availability. 


Delivery

Q1: Is there any free delivery?
Ans: We are constantly trying to keep our operations cost down to provide you with an attractive pricing. Therefore, our delivery process is outsourced and any purchases with delivery will need to be charged, albeit at a subsidized rate. To reward our customers, we will waive off the delivery fee if your purchase total amount is above SGD$1000 in a single order.

Q2: How much is the delivery then?
Ans: We have a delivery partner and it will be at a flat charge of $80 per visit per location (subsidized weekday rate, and this exclude areas where there are ERP charges and or out of Singapore Island). For Saturday and after-office hours delivery, the delivery fee surcharge will vary, subject to availability upon request. 

Q3: The lift does not stop in my unit level / My unit is a walk-up apartment. How is delivery done?
Ans: The deliveryman will then have to charge an additional fee (payable to the deliveryman directly) at S$10 per floor per item the furniture is carried up the staircase. This includes bulky items that does not fit inside the lift too. 

Q4: Can I arrange for my own transport and pick up in store instead?
Ans: Yes you are definitely welcome to do so to do a self-collection at our stipulated warehouse.

Q5: When will be the delivery be done?
Ans: As mentioned earlier, our delivery is outsourced to our delivery partners, so the deliveryman will arrange with you a date and timing that suits you, subject to availability. 

Q6: I will only be at home at 8pm. Can delivery be done at that time?
Ans: The standard delivery time will be from 11am to 5pm weekdays. For Saturday and after-office hours delivery, the delivery fee will be $80, subject to availability upon request. There are no deliveries on Sunday and Public Holidays, unless otherwise stipulated.  Any other special arrangements can be made with the delivery man, but there may be additional charges incurred.

Q7: I had been waiting for the delivery man for hours. When will he come?
Ans: We do apologize on behalf for the unforeseen delay in delivery. It could most probably be due to traffic conditions on road. The delivery man is slated to arrive anytime soon, within the time bound period specified as much as he could. Most importantly, we would want the delivery man to deliver your items safely and accurately to your home and not perform a hasty job. We seek your kind understanding and patience in this matter.   

Q8: I found a scratch on the table I purchased. I had already signed off the delivery order and the delivery man had left 1 hour ago. What should I do?
Ans: We do stringent checks of your items in our warehouse before we hand them over to our delivery/logistics partners. The items are expected to arrive in good condition as they were from the warehouse. However, we strongly advise you to do a full and thorough check when the items arrive at your stipulated delivery address. In the unlikely event, unforeseen accidents or superficial scratches during the delivery journey may occur. Do not sign off the delivery order and immediately let the deliveryman know on the spot so that he can take note of the matter and assist you further. If he had left the premise, we apologize for any inconvenience caused that you may have to make your own arrangement to bring the item back to our warehouse for further assessment and repairs. Delivery is a hard cost we incur from our delivery/logistics partners and we seek your kind understanding in this matter. Once they have left the premise, it is hard for us to hold them accountable for any damages that could be done by them. In any case, you may still contact us through our contact form and they will seek to respond to you within 3 to 5 working days. We seek your kind understanding and patience on this matter.

 

Warranty

Q1: Is there any warranty for my purchased items?
Ans: Yes, all our regular furniture items (regular items exclude all items marked Final Sale, Clearance, Display Piece, sold As-Is and customized pieces) come with a 12 months warranty on manufacturing defects (excluding wear and tear or mis-use/handling or due to wrongly assembled items or related to wood characteristics). Lightings, accessories and decorative items excluded from any warranty. Please refer to below wood characteristics for more information.

Q2: How do I let you know on any manufacturing defects or problems I see after the delivery?
Ans: You are strongly reminded to check carefully upon receipt of your items upon delivery. If you do detect any manufacturing defects or damages after the delivery which are not due to mis-use or wear and tear, kindly bring the items down to our warehouse for any repairs. Similarly, if you need any clarifications on the products, you can contact us through our contact form and they will seek to respond to you within 3 to 5 working days. We seek your kind understanding and patience on this matter.

Q3: Is there any warranty card or anywhere that I need to register?
Ans: You do not need to register an item warranty anywhere, just keep the e-invoice will do. You may bring the item down to our warehouse and you may be required to furnish the e-invoice upon request. 

Q4: I notice that the one piece that I bought has slightly different wooden grains and patterns from what I have seen previously. Can I change it?
Ans: We cannot replicate the same wooden grains as all our furniture wood grains are natural and every single piece is unique. Therefore it may differ from the display pieces that you had seen. Regretfully, exchanges are not allowed in this case. Please refer to below wood characteristics for more information.

Q5: I bought something "As-Is" in your store. What does that mean?
Ans: "As-Is" furniture items are pieces that you accept the current condition of the pieces as you witnessed in store. There is strictly no warranty on "As-Is" pieces. 

Q6: I had brought the item to your warehouse for the repair due to manufacturer defect. However, I want a new piece instead.
Ans: As much as we would love to provide you with a new piece, if we deem that the piece can be repaired locally, we will proceed with the repair and return it back to you in a reasonable timeframe. This is to minimize your waiting time as the new item would take time to arrive, usually 3 months on. Sometimes, the unique pieces are limited in stock and could not be re-stocked or produced in time. Thus, to minimize any inconvenience, it is at the sole discretion of born in colour support team to handle the matter on a case-by-case basis and we do seek your kind understanding and patience in the matter. We will, however, offer to replace a new piece (or in equivalent/higher value if item is obsolete) for you if our technical staff deemed that the item is unrepairable.

 

Wood Characteristics

Due to the natural characteristics of wood, especially solid wood, contraction and expansion over time, wood knots occurences, wood patterns irregularity and wood colour differences are unavoidable during the manufacturing process. However, there is no cause for alarm as these characteristics do not affect the functional integrity of the final product (furniture piece). Please refer to below wood characteristics illustrations for a clearer understanding.